Specialist in buitenreiniging

Gevelreiniging Emmeloord

WEST Reiniging is dé expert op het gebied van gevelreiniging in Emmeloord. Al jaren reinigen wij gevels in Flevoland. Bekijk onderstaand direct wat wij voor u kunnen betekenen of neem contact met ons op. We helpen u graag verder.

Gevelreiniging in Emmeloord

WEST Reiniging is sinds jaar en dag specialist op het gebied van gevelreiniging in Flevoland. Hiervoor passen wij verschillende technieken toe. Afhankelijk van de ondergrond en de wensen van de klant wordt er afgewogen welke techniek wordt aangewezen om de gevel te reinigen. Wat zijn de voordelen van reiniging door WEST?

  • Milieuvriendelijk
  • Voldoet aan de gestelde milieu- en arbo-eisen
  • Zeer laag watergebruik
  • Weinig stof
  • Grofheid en straalkracht per gevel in te stellen
  • Geschikt voor iedere gevel en iedere soort vervuiling

Waarom is het reinigen van een gevel belangrijk?

Gevelreiniging is enorm belangrijk voor het behoud van uw gevel. Door het vuil te verwijderen beschermt u de kwaliteit van de gevel en bespaart u geld door eventuele schade hieraan. 

Reinigen door koud en/of warm water

Om oppervlakkig vuil te verwijderen en zo de gevel op te frissen zonder deze volledig te reinigen of als voorbereiding van schilderwerken kunnen gevels onder druk afgespoeld of afgestoomd worden. De druk van het water kan traploos ingesteld worden om schade aan de ondergrond te voorkomen van 20 bar tot maximum 300 bar. Bij het afstomen bedraagt de temperatuur van het water ongeveer 90° C.

Chemische behandeling

Afhankelijk van de soort vervuiling en ondergrond zal gekozen worden voor een zuur of alkalisch gevelreinigingsproduct. Het product wordt op de gevel aangebracht met een zachte borstel. Na een inwerktijd van ongeveer 15 à 30 min. kan, wanneer noodzakelijk, een neutralizer op het oppervlak verneveld worden. Hierna wordt de gevel grondig afgespoeld. Deze werkwijze kan herhaald worden tot de gevel voldoende gereinigd is, hardnekkige vlekken kunnen eventueel TORBO verwijderd worden.

Er bestaan ook reinigingspasta’s die niet agressief zijn, daarom uitermate geschikt voor de reiniging van historische monumentale gebouwen en kunstwerken. Niet alleen worden afzettingen van stof en roet verwijderd, maar eveneens typische verweringen, zonder de natuurlijke patina nadelig aan te tasten.

Als chemisch reinigen niet mogelijk is, omdat de gevel te erg vervuild is, kunt u kiezen voor stralen. 

Reiniging door stralen (Torbosysteem)

Als chemisch reinigen niet mogelijk is, omdat de gevel te erg vervuild is, kunt u kiezen voor stralen. Bij stralen wordt gebruik gemaakt van lucht en water waaraan een korrelvormige stof is toegevoegd, zoals gemalen kalksteen, olivinezand of staalgrit. Dit stof werkt als schuurpapier en schuurt als het ware het vuil van de gevel. 

WEST Reiniging werkt volgens het milieu- en gevelvriendelijke Torbo-systeem. Als u dit systeem vergelijkt met andere straalsystemen, geeft het Torbo-systeem 60% minder afval en stof. Dit spaart niet alleen het milieu, maar levert ook minder overlast voor uzelf en uw omgeving. Met het Torbo-systeem kunnen we de hoeveelheid water, zand en druk precies instellen. Zo kunnen we elke willekeurige ondergrond reinigen zonder de gevel en het voegwerk onnodig te beschadigen.  

Offerte aanvragen voor gevelreiniging

Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan voor gevelreiniging door WEST Reiniging. Wij hebben voor vele verschillende opdrachtgevers in bijvoorbeeld Friesland, Groningen, Flevoland en Drenthe al gevelreiniging mogen uitvoeren. Neem direct contact met ons op, we helpen u graag verder.

Bent u op zoek naar een andere reinigingsdienst?

Bekijk hier het overzicht van al onze reinigingsdiensten.