Specialist in buitenreiniging

Dakreiniging

WEST Reiniging is dé expert op het gebied van dakreiniging. Al jaren reinigen wij daken in Friesland, Groningen, Drenthe en meer provincies binnen Nederland. Bekijk onderstaand direct wat wij voor u kunnen betekenen of neem contact met ons op. We helpen u graag verder.

Dak laten reinigen door WEST

Dakreiniging nodig? Atmosferische vervuiling, algen, mossen, groen- en zwarte aanslag, tasten de dakpannen aan. Op termijn levert dit problemen op. De wortels van mossen groeien namelijk in de poriën van de dakpannen, waardoor de pannen poreus raken en afbrokkelen. Tevens worden mossen en wortels vochtig en veroorzaken ze op termijn (vorst)schade. Daarbij scheiden mossen zuren af welke invreten in de dakpannen en onherstelbare zichtbare schade veroorzaken.

Wilt u dit professioneel laten reinigen? Het team van WEST Reiniging kan uw dak grondig reinigen zodat het er weer uit ziet als nieuw. Ook impregneren behoort tot de mogelijkheden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte, we helpen u graag verder! 

Waarom is Dakreiniging belangrijk?

"Onderhouden is beter dan repareren"
"Reinigen is goedkoper dan vervangen"
"Nu investeren is bezuinigen in de toekomst"

Hierboven staan drie zeer toepasselijke zinnen met betrekking tot het reinigen van uw dak. Want eenmalig intensief stoomreinigen en daarna periodiek preventief onderhoud verrichten is een prima en langdurig behoud van mooie dakpannen. De levensduur van de dakpannen wordt aanzienlijk verlengd, de kosten voor reparaties en vervanging van uw dak zijn vele malen lager en de uitstraling van het object wordt aanmerkelijk verbeterd.

Welke type daken reinigt WEST?

WEST Reiniging is specialist in het reinigen van verschillende type daken. Zo reinigen wij dagelijks:

  • Leien dak
  • Rieten dak
  • Plat dak
  • Serre dak

Leien dak schoonmaken

Zowel kunstleien als natuurleien krijgen op termijn te maken met vervuiling, algen, mossen en aanslag. Door een leien dak periodiek schoon te maken, te ontmossen en te impregneren kunt u de nodige problemen voorkomen en houdt u uw dak in topvorm.

Rieten dak schoonmaken

Rieten daken ziet er prachtig uit, maar na verloop van tijd kan het dak vervuild worden door mos- en algenvorming. Regelmatig uw rieten dak schoonmaken kan de authentieke look van uw rieten dak behouden en reparaties voorkomen. 

Plat dak schoonmaken

Platte daken en vooral bitumendaken zijn gevoelig voor groene aanslag en mos- en algengroei. WEST Reiniging kan dit voor u professioneel reinigen. Indien u een bitumen dak heeft, gebruiken we hiervoor geen oplosmiddelen, dit kan namelijk de toplaag aantasten. 

Serre dak schoonmaken

Om het dak van uw veranda, serre of terrasoverkapping schoon te houden, raden wij u aan deze minstens 1 maal per jaar schoon te laten maken. Door dit periodiek te laten uitvoeren zullen mossen en algen geen kans krijgen en behoudt u de oorsponkelijke uitstraling en hoeveelheid licht. 

Hoe reinigen we uw dak?

Problemen worden voorkomen door dakpannen tijdig te reinigen en preventief te onderhouden. De eerste keer reinigen wij de dakpannen middels stoomreiniging. Met heet water onder aangepaste druk, stomen wij het dak schoon. Alle atmosferische vervuiling, algen, mossen, groene- en zwarte aanslag verdwijnen van de dakpannen. Daarna spoelen we de dakpannen schoon en ziet het dak er weer prachtig uit. Het effect is direct goed zichtbaar. Middels periodiek preventief onderhoud, eens in de 2 tot 3 jaar, blijven de dakpannen vrij van vervuiling en behouden ze de mooie uitstraling. Stoomreiniging is dan ook niet meer nodig.

Reiniging door Anti Alg en -Mos behandeling

Het is verstandig om de dakpannen na het stoomreinigen te beschermen middels een Anti alg en -mos behandeling en impregneermiddel. Bij een Anti Alg en -Mos behandeling worden namelijk ook de sporen in de poriën van de dakpannen grondig aangepakt. Daarbij heeft het residu van het gebruikte product een preventieve werking, waardoor nieuwe alg- en mos-vorming langdurig voorkomen wordt.

Reinigen bij lichte vervuiling en vrij nieuwe dakpannen, kan eventueel zonder stoomreiniging. In deze situaties kan volstaan worden om een aantal Anti alg/mos behandelingen toe te passen. Het effect is dan na weken (of soms maanden) goed zichtbaar. Dit is uiteraard goekoper dan in combinatie met stoomreiniging.

Impregneren/hydrofoberen

Door de dakpannen te impregneren, ook wel hydrofoberen genoemd, worden de dakpannen water- en vuilwerend gemaakt. De methode en het gebruikte product houden de dakpannen ademend. Dat wil zeggen dat het water van buiten af parelt, terwijl het vocht van binnen afgevoerd kan worden. De vochthuishouding blijft dus intact. De dakpannen blijven hierdoor een stuk droger, waardoor algen en mossen weinig tot geen kans krijgen om zich te ontwikkelen.

Offerte aanvragen

Neem direct contact op met WEST Reiniging voor een vrijblijvende offerte voor het reinigen van uw dak. Wij reinigen dagelijks dakpannen in verschillende provincies zoals Friesland, Groningen en Drenthe. Wij helpen u graag verder.