Specialist in buitenreiniging

Voegwerken

WEST Reiniging is dé expert op het gebied van vernieuwen en herstellen van voegen. Zoekt u een voegbedrijf in uw omgeving? Al jaren herstellen wij het voegwerk van gevels in Friesland, Groningen, Drenthe en meer provincies binnen Nederland. Bekijk onderstaand direct wat wij voor u kunnen betekenen of neem contact met ons op. We helpen u graag verder.

Voegbedrijf nodig?

Zoekt u een voegbedrijf in uw omgeving? WEST Reiniging heeft door de jaren heen al menig gevel voorzien van nieuw voegwerk in Friesland, Groningen, Drenthe en meer provincies binnen Nederland. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. We helpen u graag verder.

Voegwerk herstellen of vernieuwen

Als het voegwerk van uw woning of bedrijfspand ernstig beschadigd is, is het vernieuwen van het voegwerk vaak de enige oplossing. Het voegwerk beschermt namelijk het metselwerk. Het is voor de duurzaamheid van een pand erg belangrijk dat het voegwerk goed in orde is. In sommige gevallen kunnen we het voegwerk ook herstellen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Uithakken van voegen

Voordat wij het pand opnieuw kunnen voegen, moeten wij het oude voegwerk eerst uithakken. Uithakken van voegen is een specialistische klus. Wij hakken en slijpen het voegwerk machinaal uit. Met professionele apparatuur verwijderen wij de slechte voegen, zonder dat wij daarbij het bestaande metselwerk beschadigen.

Herstelwerkzaamheden voegen

Als we het oude of beschadigde voegwerk hebben verwijderd, reinigen wij de gevel eerst grondig, zodat het nieuwe voegwerk goed hecht. Daarna brengen we de nieuwe voegen aan. Bij moderne panden is dit meestal volgens de ‘platvol’-methode. Maar we kunnen ook voegen volgens bijvoorbeeld de knip- en snijvoegmethode.

Soorten voegen

Behalve de 'platvol'-methode zoals die bij veel moderne panden wordt gebruikt, zijn er veel meer mogelijkheden. Hieronder volgt een opsomming van de mogelijkheden.

Borstelvoeg

De borstelvoeg wordt ook wel ook wel 'kamwerk' of 'platvol' genoemd. De borstelvoeg is de voordeligste voeg. De borstelvoeg heeft een licht ruw oppervlak.

Doorgestreken voeg (ook wel 'platvol'of 'glad'-genoemd)

De doorgestreken voeg is van goede kwaliteit. Als hij goed wordt aangebracht heeft deze voeg ook een licht waterkerend oppervlak. De doorgestreken voeg zit gelijk met het zichtvlak van de steen en heeft een glad oppervlak.

Knipvoeg (knipwerk)

De knipvoeg is een ambachtelijke, arbeidsintensieve voeg welke veelal bij monumentale gevels wordt toegepast. Deze voeg wordt met een speciale mortel gezet, zit buiten het zichtvlak van de steen en wordt gesneden met een facet randje.

Snijvoeg (snijwerk)

De snijvoeg is hetzelfde als de knipvoeg alleen is de voeg gelijk aan het zichtvlak van de steen.  

Glad, licht verdiept (terug liggende voeg)

De gladde licht verdiepte voeg is in principe hetzelfde als de doorgestreken voeg alleen ligt de voeg iets achter het zichtvlak van de steen (ongeveer 1 à 2 mm).

Glad, verdiept (verdiept doorgestreken)

De glad verdiepte voeg is in principe hetzelfde als de glad, licht verdiepte voeg, maar deze voeg ligt verder (ongeveer 2 tot 5 mm) achter het zichtvlak van de steen.

Schaduwvoeg

De schaduwvoeg is een voeg waarbij de horizontale voeg schuin omhoog tussen de stenen ligt en de verticale voeg gelijk met het zichtvlak van de steen. De schaduwvoeg heeft een glad oppervlak.

Daggestreek (daggesnede)

De voeg met daggestreek wordt met een speciale mortel gezet en is een doorgestreken voeg. Bij deze voeg wordt in het midden van de horizontale voeg een streep getrokken. Een mooie variant op deze voeg is het zogenaamde 'boeren knipwerk'. Hierbij worden de verticale voegen geknipt.

Offerte aanvragen bij WEST Reiniging

Laat WEST Reiniging uw voegwerk vernieuwen of herstellen. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan voor uw voegwerk, we helpen u graag verder. Of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Tarieven voegwerken

Het tarief voor het voegwerken is afhankelijk van de voeg en soort steen. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor voegwerken. 

Bekijk ook onze andere diensten